Supernem

Supernem

A zenekart 2001-ben alapította három, akkor már régóta, ismert és kevésbé ismert zenekarokban kipróbált zenész. Mózsik Imre dobos már a 80-as évek elejétől játszik zenekarokban majd a Mester és Tanítványaiból való kiválása után csatlakozik az UP! nevű formációhoz. Itt találkozik Papp Szabolcs basszusgitárossal és Pulius Tibor gitárossal, hogy aztán rövid gondolkodás után, ők hárman saját zenekart alapítsanak. Ez lesz a Supernem, amely pár év leforgása alatt a hazai koncertszíntér egyik legnépszerűbb, a fiatalokat leginkább megszólítani tudó zenekarává s egyúttal a honi klubok és fesztiválok állandó és megkerülhetetlen szereplőjévé válik. Az évek alatt 3 nagylemezt adnak ki és 2008-ban a ‘Generáció’ című számhoz készült videóklip a VIVA Comet díjátadón az év legjobb hazai klipje lesz.

Az 2011. év komoly változásokat hoz a zenekar életében: elkészül a legújabb stúdióalbum, a Tudományos Fantasztikus Pop és egy új taggal egészül ki a zenekar, Kubányi Bálint, billentyűssel. Az új lemezzel pedig, -mely szövegeiben és hangzásában is messze fölülmúlja az eddigieket – a Supernem végérvényesen bebizonyítja, hogy ott van a helye Magyarország legfontosabb zenekarai között.

2014. év elején „Egy a millióból” címmel új albumelőzetes dalt készítenek, hozzá pedig különleges klipet forgatnak – buszt vásárolnak, fűrészelnek szét és borítanak lángba. Ebben az évben tavasszal jelenik meg a Supernem következő nagylemeze.

Headbengs

Headbengs

Büdös, mocskos, fésületlen, nyers, fiatalos, lendületes zenét játszik az együttes, sok dallammal, féktelenül, korlátok nélkül. Ez a kijelentés abszolút megállja a helyét ha a fiúk nemrég megjelent EP-jét hallgatjuk, melynek címadó dala az ’Akarom hogy érezd’ című daluk lett.
Fish!

Fish!

A világ egyik zenekara!
De mit mond a rajongó? Hát ezt:
“A lényeg az, hogy egy Fish! koncertben bármikor, bárhol benne vagyok, élőben szétrúgják az ember seggét, imádom!”
És mi a zeneblogger véleménye?
“A Fish!-ről sajnos sok okosat nem tudok elmondani. Nem dolgoznak tornacipőt bámulós, több órán át értelmezhető, Facebook üzenőfalra kimásolható mélyértelmű szövegekkel, csupán feljönnek a színpadra, letépik a fejünket, dekázgatnak vele pár percig majd bevisznek egy touchdownt (elnézést a képzavarért).”
HoneyBeast

HoneyBeast

Érzelmes extrémitás, kiszakadó lélek és józan racionalitás, akár egy szál gitáron (vagy ukulelén) is előadható dalok és végsőkig kidolgozott hangszerelés, tábortűz-romantika és nadrágszár-lobogtató basszus, vonósnégyes és kifacsart elektronika, finom irónia, metsző szarkazmus és mély emberi drámák a szövegekben – ez a Honeybeast. A zenekar sikere a 2014-es Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe való bekerülésükkor fokozódott.”A legnagyobb hős” című dal nem csak a közönség szívét nyerte el, a rádiók kedvencévé is vált. A dalhoz klip is készült, melyet az együttes énekesnője Tarján Zsófi rajzolt.
Blahalouisiana

Blahalouisiana

A Blahalouisiana 2012 nyarán alakult. A gyönyörű hangú Schoblocher Barbara által vezetett zenekar első single-je, a 'The Wanderer' három héten keresztül őrizte helyét az MR2 top 30-as listájának dobogóján. A zenekar másfél év alatt több, mint 50 koncerten van túl, fellépett az MR2 'Akusztik' c. műsorában, a VOLT fesztiválon, és szerepelt már többek között a 30y, a Magashegyi Underground, a We Are Rockstars, a Bermuda, a Hangmás, a NEO, az Intim Torna Illegál, a Heaven Street Seven és Akkezdet Phiai társaságában. Az első kislemez, a 'Tales of Blahalouisiana' szerepelt a Recorder blog 2013-as kedvencei között, valamint a Lángoló Gitárok válogatásában is.

2013 decemberében a Blahalouisiana teltházas koncerten bizonyíthatott a PeCsában a MORCHEEBA előzenekaraként.
Ivan & The Parazol

Ivan & The Parazol

A 2010 elején alakult Ivan & The Parazol egy öttagú rock ’n’ roll formáció. A banda a ’60-as és ’70-es évek beatzenéjének legjavát nyújtja közönségének, amit a napjaink trendjének megfelelő fogásokkal megbolondítva érik el rajongóikat. 2011-ben a csapat az MTV Brand New programjában az év fiatal befutói között szerepelt, majd 2012 elején a Hard Rock Café nemzetközi tehetségkutatóján a magyar forduló megnyerése után a top 20 nemzetközi zenekar közé jutottak. 2013-ban Texas-ban az SXSW fesztiválon is felléptek, majd novemberben New Yorkban turnéztak, 2014 februárjában a Papp László Arénában a Deep Purple előzenekara voltak. Minden jelentős hazai fesztiválon szerepeltek már, és komoly rajongótáborral zúznak a pesti bulikon is. Az együttes legújabb lemeze ’Mode Bizarre’ címmel jelent meg, amit az A38 hajón mutattak be teltház előtt. Érdekesség, hogy az album bakelit formában is megjelenik tavasszal.